linkedin Telefoon   Email adres

  • Slider 1

Pensioen communicatie

Snapt u het nog? Wij wel!

Pensioencommunicatie

Pensioen dat is nu net zo’n thema waar bijna niemand in Nederland iets van snapt. Wij toevallig wel en wij zijn ook nog eens heel erg goed in het uitleggen hoe pensioen werkt.

Maar waarom zou u als werkgever aan pensioencommunicatie willen doen? Dat levert misschien lastige vragen op waar u niet op zit te wachten; waar! Maar die lastige vragen komen op den duur toch wel en soms is het dan te laat en ontstaat er een geschil tussen u en uw werknemer. Pensioencommunicatie heeft dus een zekere preventieve werking. En laten we wel wezen, er worden tegenwoordig veel rechtszaken gevoerd vanwege een geschil in de pensioenregeling.

Naast dus de duidelijk preventieve werking is het er voor zorgen dat de arbeidsvoorwaarde pensioen voor u gaat werken. Want u betaalt best veel aan een pensioenregeling voor uw werknemers. Ooit er bij stil gestaan waarom u dat doet? Omdat het moet? Omdat het goed is voor de werknemer? Of omdat het uw manier is om uw werknemer te waarderen, te motiveren en te binden aan uw bedrijf?

Dat laatste stukje, denkt u echt dat dat gaat werken als uw werknemer niet weet wat u allemaal voor hem doet? Vertel het hem of haar en begin  met pensioencommunicatie. Overigens niet in de laatste plaats omdat het past in uw zorgplicht.