linkedin Telefoon   Email adres

  • Slider 1

Begeeft ú zich op glad ijs?

Of haalt u dé specialist erbij?

Samenwerking met accountants

Als accountant bent u de financiële steun en toeverlaat van een ondernemer. Of het nu gaat om het controleren of samenstellen van de jaarrekening of om salarisadministratie, bij u ligt een zekere verantwoording dat dit op de juiste wijze gebeurt.

Maar wat als het nu gaat om pensioen? Een zeer complexe materie die in bijna alle facetten van het accountant vak een rol speelt. Nu houdt u zich ongetwijfeld bezig met het controleren van de fiscale juistheid van een pensioenregeling, maar heeft u wel eens stil gestaan bij de juridische juistheid?

Immers wanneer een werkgever zich (bewust of onbewust) niet houdt aan de bepalingen in de Pensioen Wet en het Burgerlijk Wetboek (bijvoorbeeld art. 7:611 BW – goed werkgeverschap -) kan een werknemer bijvoorbeeld claimen dat een wijziging niet op de juiste wijze is doorgevoerd en zou daardoor nakoming kunnen vorderen van oude rechten. Dan ontstaat er opeens een post op de balans niet was voorzien. Jurisprudentie hierover is er legio.

Controle van de juridische juistheid van de pensioenregeling zou daarom een wezenlijk onderdeel van uw werkzaamheden moeten zijn, ongeacht of uw werkgebied loonadministratie, samenstellen of controleren van de jaarrekening is. Pensioenadviesbureau Noord Holland is gespecialiseerd in het signaleren van deze juridische risico’s en het aandragen van praktische oplossingen.

Met onze dienstverlening dekt u uw zorgplicht af, haalt de wind uit de zeilen van concurrenten die deze dienstverlening niet aanbieden en u heeft uw klant volledig ontzorgd.