Collectief Pensioen

Het collectief pensioen, een van dé belangrijkste arbeidsvoorwaarden naast het loon. Maar ook een van de meest complexe materies die men kan vinden in arbeidsvoorwaardenland. Daarom is het belangrijk dat u een adviseur zoekt die pensioen van de hoed tot de rand kent, een echte specialist. Pensioenadviesbureau Noord Holland is zo’n specialist.

Een pensioenadvies begint altijd bij u, uw onderneming en uw werknemers. Er wordt een uitgebreide inventarisatie gemaakt van uw wensen en eisen aan de pensioenregeling. Om er voor te zorgen dat u geen onnodige risico’s loopt checken wij de mogelijkheid op verplichte Bedrijfstakpensioenfondsen en gaan wij voor uw veiligheid na of de regeling betaalbaar is, nu en in de toekomst.

U ontvangt van ons een uitgebreid adviesrapport met alle relevantie informatie in begrijpelijk Nederlands geschreven. Hierin nemen wij, indien mogelijk, van minimaal drie verschillende aanbieders de offertes op.

Eenmaal een keuze gemaakt kunnen wij de pensioenregeling voorgeleggen aan uw personeel en/of de ondernemingsraad. Dit noemen wij pensioencommunicatie, een onderdeel dat wij hoog in het vaandel hebben staan omdat;

•  niemand in Nederland precies begrijpt wat pensioen is en wat het precies doet.

•  pensioen een kostbare arbeidsvoorwaarde is die voor u als werkgever geen enkele toegevoegde waarde biedt als niemand het begrijpt;

•  de overheid u als werkgever eindverantwoordelijke acht voor uitleg over pensioen;

•  een belangrijk onderdeel is van goed werkgeverschap.

Omdat pensioen zo complex is liggen juridische risico’s op de loer. Onze adviseurs zijn erop getraind om deze risico’s voor u in kaart te brengen en te vermijden. Dus neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking.